Annabel Tavernier

Annabel is geboren en getogen in Oostende. Nu woont ze in de Brusselse gemeente Schaarbeek. Sinds mei 2019 zetelt Annabel als volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. Binnen de N-VA-fractie is zij niet alleen de jongste politica, maar neemt zij samen met Andries Gyffroy ook de rol van ondervoorzitter op zich.

Internationaal curriculum

Haar curriculum is internationaal getint. Na haar master politieke wetenschappen in Gent volgde ze een Engelstalige master Europese Studies in Brussel. Ze ging op Erasmus in Zweden en deed stages bij de Belgische ambassade in Zuid-Afrika en bij de Europese delegatie in Namibië. Ten slotte volgde Annabel een master aan de Diplomatische Academie in Wenen, waarvan één semester aan de prestigieuze Stanford University in Californië. Sinds ze haar studies heeft afgerond woont Annabel in Brussel waar ze in september 2015 aan de slag ging als fractiemedewerkster Buitenlandse Zaken in het Europees Parlement.

Politieke familie

De politiek heeft Annabel altijd geïnteresseerd. Het zit ook in de familie. Haar moeders kant draagt een sterke Vlaamse stempel. Langs vaders kant lag haar oom, voormalig federaal en Vlaams minister Jef Tavernier, aan de wieg van Agalev. Zelf voelde Annabel zich al snel thuis bij de N-VA.

Hart verloren aan Brussel

Annabel had nooit gedacht ergens anders te kunnen wonen dan daar waar de zee is. Maar nu voelt ze zich als een vis in het Brusselse water. Brussel is een stad die leeft. Er is altijd wel iets te doen en je leert er gemakkelijk mensen kennen. En doordat de stad zo groot is, ontdek je voortdurend nieuwe plekjes en leuke wijken. Maar je vindt er ook groene plekjes. Zo vertoeft Annabel graag in het Josafatpark in Schaarbeek. Ook kan ze tot rust komen in de talloze prachtige musea en cultuurhuizen. Maar tegenover de troeven staan enorme uitdagingen die het haar soms moeilijk maken om Brussel altijd graag te blijven zien, maar daarom is ze ook in de politiek gestapt.

Als Vlaams volksvertegenwoordiger spitst Annabel zich vooral toe op Brussel, de Vlaamse Rand en onderwijs. Ook Buitenlandse zaken, haar passie, blijft ze opvolgen. Op lokaal niveau is Annabel voorzitter van N-VA Brussels Hoofdstedelijk Gewest en voorzitter van de lokale N-VA-afdeling Schaarbeek - Evere - Sint-Joost-ten-Node.