Vlaming moet Brussel meer als woonstad zien

Door Annabel Tavernier op 18 januari 2022, over deze onderwerpen: Wonen en werken in Brussel
Annabel Tavernier

Het merendeel van de Vlaamse ambtenaren dat in Brussel werkt, beschouwt onze hoofdstad louter als werkplek, niet als woonplek. Vlaams Parlementslid Annabel Tavernier betreurt dat, en wijst op de pijnpunten rond veiligheid, netheid en vastgoedprijzen die niet worden aangepakt door de Brusselse overheid.

Tavernier, die zelf al zeven jaar ‘met plezier’ in Brussel woont, betreurt dit. “Het zou fijn zijn als de Vlamingen Brussel ook waarderen als woonstad. Pendelen is inefficiënt en, wanneer het met de auto gebeurt, ook slecht voor het klimaat. Bovendien is het voor Brussel als hoofdstad van Vlaanderen belangrijk dat er zoveel mogelijk Vlamingen en Nederlandstaligen wonen. Brussel moet onder Vlamingen blijvend gepromoot worden, zeker omdat het Nederlandstalig karakter van de stad door de toename van het telewerk nog meer onder druk komt te staan.”

Vechten tegen bierkaai

Volgens de N-VA-politica doet de Vlaamse overheid wel inspanningen om Brussel te promoten als een leefbare stad. Maar dat is volgens Tavernier "vechten tegen de bierkaai zolang een aantal belangrijke pijnpunten voor de leefbaarheid - zoals veiligheid, netheid en vastgoedprijzen - niet worden aangepakt door de Brusselse overheden".  Zij roept de Brusselse overheden op om meer te doen om van Brussel een aangename stad te maken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is