Verplichte inburgering in Brussel loopt opnieuw vertraging op

Door Annabel Tavernier op 11 januari 2022, over deze onderwerpen: Inburgering, Wonen en werken in Brussel
Annabel Tavernier

Ook de vijfde deadline voor de invoering van de verplichte inburgering in Brussel zal wellicht niet gehaald worden. Die deadline lag na heel wat uitstel op 1 april 2022, maar het uniform computergestuurd systeem, dat door Brussel Ecolo-minister Alain Maron moest ontwikkeld worden, is nog niet klaar. Vlaams Parlementslid Annabel Tavernier spreekt van een ‘processie van Echternach’.

Komende vrijdag buigt de Vlaamse Regering zich over een wijziging van het samenwerkingsakkoord betreffende het inburgeringstraject voor de nieuwkomers in Brussel. Een nieuw artikel moet de wettelijke basis vormen voor de verwerking van persoonsgegevens in een uniform computergestuurd systeem.

Al jaren vragen over duidelijkheid

Annabel Tavernier: “Het is goed dat er eindelijk stappen worden gezet om de verplichte inburgering in Brussel ingang te doen vinden, maar het feit dat er vanuit Brussel nu pas werk wordt gemaakt van de juridische onderbouw voor de verwerking van persoonsgegevens in een uniform computergestuurd systeem wil gewoonweg zeggen dat dat systeem nooit operationeel kan zijn tegen april. Al meer dan een jaar vragen we zowel lokaal als in het Brussels Parlement daar duidelijkheid over: het is nu alvast duidelijk dat dat nog in de kinderschoenen staat. Opnieuw kijken we aan tegen een uitstel. Dit dossier lijkt steeds meer op de processie van Echternach.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is