Taalproblematiek Brusselse ziekenhuizen blijft aanslepen

Door Annabel Tavernier op 3 november 2022, over deze onderwerpen: Gezondheidszorg, Ziekenhuizen, Wonen en werken in Brussel
Annabel Tavernier

Uit de meest recente cijfers van het Vlaams Meldpunt Taalklachten blijkt dat het aantal meldingen over taalklachten in de Brusselse ziekenhuis tot een recordhoogte is gestegen. Vlaams Parlementslid Annabel Tavernier vroeg de cijfers op en concludeerde dat er nog steeds veel werk aan de winkel is, ondanks de recente inspanningen zoals de oprichting van een werkgroep. “Het blijft onaanvaardbaar dat Vlamingen in Brussel niet in hun eigen taal geholpen kunnen worden. Dat is niet alleen een principiële kwestie, maar ook een kwestie van leven of dood.”

Die werkgroep heeft als opzet om de informatie rond taalklachten beter te bundelen. “Een nobel initiatief”, zegt Annabel Tavernier. “Maar ik hoop dat het niet daarbij blijft. Informatie verzamelen gaat het probleem niet oplossen. De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie moet toezien op de naleving van de taalwetgeving in Brusselse ziekenhuizen. GGC-collegeleden Alain Maron en Elke Van den Brandt moeten beleid voeren en de wettelijke tweetaligheid afdwingen.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is