Eerste samenkomst stuurgroep verplichte inburgering uitgesteld naar half mei

Door Annabel Tavernier op 27 april 2020, over deze onderwerpen: Brussel, Inburgering

De stuurgroep rond de verplichte inburgering in Brussel zou voor het eerst samenkomen op 30 maart. Omwille van de coronamaatregelen werd de vergadering uitgesteld naar half mei. Dat vernam Vlaams parlementslid Annabel Tavernier (N-VA) van Vlaams minister voor Inburgering Bart Somers (Open Vld) via een schriftelijke vraag.

Annabel Tavernier reageert: “Ik heb gezien de uitzonderlijke context van de coronacrisis uiteraard begrip voor het uitstel van deze eerste samenkomst van de stuurgroep. Tegelijkertijd ben ik tevreden dat er meteen een nieuwe vergaderdatum in het vooruitzicht wordt gesteld. De inwerkingtreding van de verplichte inburgering in Brussel is een dringend dossier dat al veel vertraging heeft opgelopen. Het is belangrijk om stappen voorwaarts te blijven zetten, zodat de verplichte inburgering zo snel als mogelijk operationeel wordt. Ik zal dan ook in de komende weken en maanden de voortgang van het dossier verder actief opvolgen in de Commissie voor Binnenlands Bestuur, Gelijke Kansen en Inburgering.”

De stuurgroep evalueert de uitvoering van de verplichte inburgering en is samengesteld uit vertegenwoordigers van de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschapscommissie en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. Ook vertegenwoordigers van de kabinetten van Vlaams minister Somers en Brussels minister Maron zullen bij de vergaderingen aanwezig zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is